11 feb 2021 klocka 09.00 - 10.45

Webbinarium: Skapa en trygg skola för alla!

Länsstyrelsen Västra Götaland bjuder in till ett webbinarium med fokus på rätten till en trygg skolgång. Under webbinariet får vi ta del av Myndigheten för delaktighets kartläggning av området och får handfasta råd och stöd i hur tryggheten kan stärkas.

För många elever med funktionsnedsättning är en trygg skolgång avgörande för deras studiemotivation och studiero. Myndigheten för delaktighet har identifierat ett antal vanliga hinder för trygghet och tagit fram förslag på hur dessa kan avhjälpas.

Målgrupp

Webbinariet riktar sig till dig som arbetar som lärare, rektor, specialpedagog eller inom andra delar av skolverksamheten eller på andra sätt möter barn och unga. Innehållet är också aktuellt för dig som arbetar med ansvar för planering av fysisk miljö i skolan. Du som arbetar med barnrätt, social hållbarhet, mänskliga rättigheter, folkhälsa eller funktionshindersfrågor i rollen som politiker, strateg, utvecklare eller chef är också varmt välkommen.

Direktlänk till webbinarietlänk till annan webbplats

VAR: Webbinariet kommer att genomföras digitalt, se länk ovan. Länk och praktisk information kommer att skickas ut i god tid till dig som anmält dig.

KOSTNAD: Anmälan är kostnadsfri för alla deltagare.

SISTA ANMÄLNINGSDAG:

Anmäl dig

Kontakt

Erik Lindqvist, Utvecklare Länsstyrelsen i Västra Götalands län
erik.o.lindqvist@lansstyrelsen.se
010 - 22 44 513

Linnéa Björk, Utvecklare Länsstyrelsen i Västra Götalands län
linnea.bjork@lansstyrelsen.se
010 - 22 44 340

Kontakt