28 jan 2021 klocka 09.30 - 15.30

Omläggning till ekologisk produktion

En smal gång mellan två höga växtfält.

Har du funderat på att lägga om din produktion till eko? På vår kursdag kan du få svar på dina frågor. Dessutom får du träffa andra företagare i samma situation.

Kursen vänder sig till både växtodlare och djurhållare. Även om marknaden för ekologiska produkter just nu är ganska mättad finns det produktionsgrenar som tjänar pengar, vet du vilka?

Dikor kräver inte så stor förändring för att bli ekologiska och få ekostöd. Växtodlingen på en gård med vall och dikor funkar också väldigt bra. Målet för kursdagen är att alla ska lära sig mer om hur en omläggning går till, vad som är extra viktigt att tänka på och hur förutsättningarna för just dig ser ut. Efteråt kommer vi att kontakta er alla för att höra hur det går.

Innehåll

  • Certifiering och miljöersättningar
  • Regler för växtodling och djurhållning
  • Teknik och strategi för att motverka ogräs
  • Växtföljder
  • Karenstid och omläggning
  • Kalkyler för grödor och den egna gården

Målgrupp

Aktiviteten vänder sig till dig som funderar på att börja med ekologisk produktion. Denna kurs finansieras med medel från landsbygdsprogrammet.

Om kursen

Kursen är 4,5 timmar (tid för lunch och fika är borträknat). Aktivitetsledare är Lina Morin och Jan Hill, båda rådgivare inom ekologisk växtodling på Länsstyrelsen i Västra Götaland.

Viktig information om anmälan

På grund av rådande samhällsläge är antalet deltagare begränsat till tio personer. Vi ber dig följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi tillhandahåller handsprit och en lokal med gott om plats.

Måndagen innan kurstillfället kommer en kallelse med mer information att skickas till din e-post.

Om kursen är fullbokad kontakta kursansvarig: Lina Morin, 010-224 53 03, lina.morin@lansstyrelsen.se för att komma med på reservlistan.

VAR: Länsstyrelsen i Skara

KOSTNAD: Rådgivningen är avgiftsfri. Vi äter lunch tillsammans i Skara på egen bekostnad.

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 24 jan 2021

Anmäl dig

Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden

Kontakt