12 nov 2020 klocka 08.30 - 12.15

Hur kan du stimulera miljösmarta konsumtionsmönster?

Konsumentverket och Länsstyrelsen bjuder in till ett seminarium om hållbar konsumtion där du bjuds på inspiration och övningar.

Du kommer att få kunskap om hur konsumtionen ser ut idag i Sverige samt tips och vägledning om hur man planerar och genomför insatser för att förändra beteenden i mer hållbar riktning. Det ingår också en gruppövning där du kommer att få prova på några olika steg i en metod för att förändra beteenden. Seminariet inleds med att Petra Pettersson, projektsamordnare för Klimat 2030, delar med sig av sina erfarenheter från hållbarhetsarbete. Josefine Persson, från Circular Hub, berättar om en nyligen gjord kartläggning kring cirkulära krav inom upphandling arbetskläder och inredning.

Målgrupp

Seminariet vänder sig till dig som arbetar med hållbarhetsfrågor i kommunen. Vi tror att du är upphandlare, inköpare, leverantör, projektledare, miljö- eller hållbarhetsstrateg, konsumentvägledare, energi- och klimatrådgivare, chef eller politiker.

08.30 Inloggning och teknikincheck.

08.45 Välkommen!

Länsstyrelsen hälsar välkomna. Petra Pettersson berättar om Klimat 2030 satsningar på tjänster och cirkulära varor samt design för en hållbar livsstil. Josefine Persson presenterar en nygjord kartläggning av cirkulära krav i upphandling av möbler och arbetskläder.

9.45-12.15 Konsumentverket

  • Hur kan kommuner arbeta med beteendeförändringar i en hållbar riktning?
  • Ta del av Konsumentverkets verktygslåda för arbete med hållbar konsumtion.
  • Presentation och övning kring materialet Hållbara livsstilar från Göteborgs stad och hur du konkret kan använda detta.

Maria Nyquist, beteendestrateg, Konsumentverket

12.15 Slut för dagen

VAR: Seminariet genomförs digitalt via Skype. Skypelänk och instruktioner skickas till deltagarna efter anmälan.

KOSTNAD: Ingen avgift

SISTA ANMÄLNINGSDAG:

Anmäl dig

Kontakt

Gerda Roupe
E-post till Gerda Roupe
Telefon 010-224 45 33

Kontakt