27 nov 2020 klocka 09.00 - 16.30

Våldsprevention – dåtid, nutid, framtid – i digitalt format

När började det våldsförebyggande arbetet mot män och killars våld mot kvinnor och flickor. Hur är nuläget? Vad finns det att göra i framtidens våldsprevention?

Välkommen till en fullmatad digital heldag där flera olika kommuner, föreläsare, paneldeltagare kommer att ge sina tankar och svar på frågorna. Hela tiden finns möjlighet för dig som deltagare att diskutera frågorna vidare och efterfråga andras bästa erfarenheter på konferensen digitala plattformar.

Medverkande

Medverkande är bland andra:

  • Alán Alí (ordförande MÄN)
  • Olga Persson (ordförande Unizon)
  • Karen Austin (Delegationen mot segregation)
  • Kajsa Rietz (Novahuset, stöttar unga som utsatts för sexuella övergrepp online och IRL)
  • Henrik Westin (psykolog på MÄN:s samtalsmottagning)
  • Ola Florin (Regeringskansliet)

Konferensen avslutas bland annat med att jämställdhetsministern Åsa Lindhagen (MP) talar. Konferencier för dagen är Mantha Kasagianni, socionom och kurator på Skärholmens ungdomsmottagning.

Vi vill veta vad du tycker!

Vi vill att så många som möjligt ska dela sina erfarenheter av att arbeta våldsförebyggande med varandra. Redan innan konferensen vill veta vad du tänker om de olika frågorna. Efter anmälan kommer du därför få några frågor för dig att svara på när du har tid.

Dagen avslutas med visions- och brandtals-Marathon från aktivister, jämställdhetsministern, forskare och många fler – missa inte det!

Mer information om deltagande

För att kunna följa allt som sker under konferensen kommer du få en webbplatsadress utskickad till dig där all information om vad som sker på konferensens digitala plattformar och fysiska rum, när du kan ställa frågor, pauser med mera kommer att finnas.

Länk till sändningen skickas ut en vecka innan konferensen.

Kommer du delta från ett konferensrum eller lokal?

Vi uppmanar alla till att följa lokala och nationella rekommendationer för folksamlingar. Det innebär att vi gärna ser att deltagare i första hand kopplar upp sig med ljud och bild från en egen enhet. I förekommande fall kan det vara så att deltagandet sker via en lokal konferensanläggning (att ljud och bild i ett konferensrum kopplas upp mot den nationella konferensen med flera närvarande personer i rummet, en så kallad nod). För att detta ska kunna ske säkert och tekniskt sätt smidigt så ber vi er ange i anmälan om ni kommer koppla upp via lokal konferensanläggning. Vi skickar då ut ytterligare information och stöd till er kring genomförande.

Vill du testa att tekniken fungerar?

Är du tveksam eller orolig att tekniken inte fungerar? För att deltagande ska kunna ske så smidigt som möjligt är du varmt välkommen att testa hur tekniken fungerar. Under två halvdagar har vi konferenslänken öppen för dig som vill prova så att din teknik fungerar i zoom. Fyll i ett av nedanstående datum i din anmälan så vet vi att du kommer vilja ha stöd.

  • Måndag 16 november mellan 13.00-15.30
  • Tisdag den 17 november mellan 08.30-11.00

Välkommen till en fullmatad digital heldag som kommer sända från både Göteborg och Stockholm!

Konferensen och veckan är ett initiativ skapat av riksorganisationerna Unizon och MÄN. Initiativet stöds av Sveriges Kommuner och Regioner, Jämställdhetsmyndigheten, och Länsstyrelserna.

Konferensen våldsprevention 2020 - dåtid, nutid, framtid är en del av kampanjveckan En vecka fri från våld som är en återkommande kampanj- och aktivitetsvecka som sätter ljuset på det förbyggande arbetet mot mäns våld mot kvinnor.

VAR: Konferensen är digital. Länk till sändningen skickas ut en vecka innan konferensen.

KOSTNAD: Gratis

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 24 nov 2020

Anmäl dig

Kontakt

Linnéa Björk
Utvecklare, Länsstyrelsen Västra Götaland
E-post till Linnéa Björk

Dennis Nyström
MÄN
E-post till Dennis Nyström

Kontakt