17 sep 2020 klocka 00.00 - 00.00

Vänerdagen i fält

Hammarö sydspets.

Vänerns vattenvårdsförbund och Laxfond Vänern bjuder in till en gemensam Vänerdag i fält på Hammarö sydspets. I år provar vi att tillbringa dagen utomhus.

Maxantal 50 personer. Vi delar in oss i grupper med cirka 8-14 personer per grupp, som startar vid var sin station. Vi håller avstånd till varandra. Stanna hemma om du känner dig sjuk eller har förkylningssymtom. Se de allmäna riktlinjerna folkhalsomyndigheten.se länk till annan webbplatsmed anledning av covid-19.

Kl 9.00 - 9.30 – Drop in till Vänerdagen i fält. Du får din lunchsallad, smörgås och kaka, som du själv väljer när du vill äta. Det går bra att göra detta i samband med att man lyssnar vid någon av stationerna.

Station 1 till 4 med start kl. 09.45, 10.30, 11.15 och 12.00 (Varje station tar ca 20 min, 15 min föredrag och ca 5 min för frågor innan man går vidare till nästa station):

 1. Hammarö fågelstation – resultat från ringmärkningen och spännande fåglar som vi har hittat här! Roger Jonasson, Karlstads Ornitologiska Förening
 2. Hur vill vi att Vänern ska regleras? Åtgärder som förbättra den biologiska mångfalden vid Vänerns stränder. Gunnar Lagerkvist, Länsstyrelsen i Värmland/Vänerrådet
 3. Hur mår fisken i Vänern? Senaste nytt från samförvaltning fiske och laxfond Vänern.
  Jonas Andersson Länsstyrelsen i Värmland och Thomas Johansson Laxfond Vänern
 4. Hur mår Vänern? Senaste nytt från vattenvårdsförbundet. Sara Peilot, Vänerns vattenvårdsförbund

Frågor och information

Sara Peilot, tfn 010-224 52 05, e-post: sara.peilot@lansstyrelsen.se
Thomas Johansson, tfn: 070-3474 977, e-post: thomas.johansson@lrfkonsult.se

Extra programpunkt för morgonpigga

Från kl 7.00 – Är du intresserad av se hur det går till att ringmärka fåglarna på Hammarö sydspets. Då får du komma ut lite tidigare till fågelstationen på Hammarö sydspets för att få se detta.

Packlista

 • Kläder efter väder
 • Termos med kaffe/te
 • Vattenflaska
 • Ryggsäck/väska att lägga fikat i
 • Sittunderlag
 • Kikare om man har

VAR: Hammarö sydspets, drop-in vid parkeringen

KOSTNAD: Gratis

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 10 sep 2020

Anmäl dig

Kontakt