10 nov 2020 klocka 13.00 - 16.30

Grupprådgivning – starta livsmedelsverksamhet

Olika typer av ostar. Foto: Johanna Eriksson. 

Tillsammans med övriga deltagare får du matnyttig information och ett givande nätverk inför din verksamhetsstart. Våra grupprådgivningstillfällen har allmän inriktning och vänder sig till alla olika typer av livsmedelshantering.

Innehåll

Grupprådgivningen innehåller bland annat grundläggande information om livsmedels-lagstiftningen, vilka tillstånd som kan behövas samt vilken kontrollmyndighet som är aktuell.

Vi går igenom vad du ska tänka på i utformningen av din livsmedelslokal, med tanke på flöden och val av olika material på väggar, golv och inredning. Du får också information om ett företagsstöd som finns att söka inom livsmedel.

Efter grupprådgivningen får du ett brev med information och råd. Grupprådgivningarna genomförs på dagtid på något av Länsstyrelsens olika kontor och tar ungefär tre timmar.

Aktiviteten finansieras delvis med medel från landsbygdsprogrammet.

Målgrupp

Rådgivningen vänder sig till dig som har eller vill starta en livsmedelsverksamhet framförallt på landsbygden med inriktning på olika typer av gårdsförädling.

Viktig information om anmälan

Om du inte fått en bekräftelse på din anmälan inom en timme via e-post – hör av dig till oss så vi kan kontrollera att din anmälan är registrerad.

Veckan innan grupprådgivningstillfället kommer en kallelse med mer information att skickas till din e-post. Deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Om aktiviteten är fullbokad, kontakta kursansvarig: Johanna Eriksson 010-224 52 23 eller johanna.s.eriksson@lansstyrelsen.se för att komma med på reservlistan.

VAR: Länsstyrelsen Västra Götalands län i Vänersborg

KOSTNAD: Cirka 600 kr/deltagare, exklusive moms. Beroende på antalet deltagare kan priset variera. Minst fem deltagare krävs. Kaffe och kaka samt dokumentation ingår.

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 03 nov 2020

Anmäl dig

EU-logga. Europa investerar i landsbygdsområden. 

Kontakt