07 apr 2020 klocka 09.00 - 12.30

OBS INSTÄLLD: Grupprådgivning – Starta Livsmedelsverksamhet

En kyldisk där olika livsmedel ligger uppradat, bland annat korvar, pajer med mera.

Tillsammans med övriga deltagare får du matnyttig information och ett givande nätverk inför din verksamhetsstart. Våra grupprådgivningstillfällen har allmän inriktning och vänder sig till alla olika typer av livsmedelshantering.

Grupprådgivningen innehåller bland annat grundläggande information om livsmedels-lagstiftningen, vilka tillstånd som kan behövas samt vilken kontrollmyndighet som är aktuell. Vi går igenom vad du ska tänka på i utformningen av din livsmedelslokal med tanke på flöden och val av olika material på väggar, golv och inredning. Du får också information om de företagsstöd som finns att söka inom livsmedel.

Efter grupprådgivningen får du ett brev med information och råd. Grupprådgivningarna genomförs på dagtid på något av Länsstyrelsens olika kontor och tar ungefär tre timmar.

Målgrupp

Rådgivningen vänder sig till dig som har eller vill starta en livsmedelsverksamhet framförallt på landsbygden med inriktning på olika typer av gårdsförädling. Denna aktivitet finansieras delvis med medel från landsbygdsprogrammet

VAR: Länsstyrelsen Västra Götalands län, Skara

KOSTNAD: Cirka 600 kr/deltagare (exklusive moms). Beroende på antalet deltagare kan priset variera (minst fem deltagare krävs). Kaffe och kaka samt dokumentation ingår.

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 30 mar 2020

Anmäl dig

Så hanterar vi dina personuppgifterlänk till annan webbplats

Om du inte fått en bekräftelse på din anmälan inom en timme via e-post. Hör av dig till oss så vi kan kontrollera att din anmälan är registrerad.

Veckan innan grupprådgivningstillfället kommer en kallelse med mer information att skickas till din e-post. Deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Reservlista

Om kursen är fullbokad kontakta kursansvarig: Johanna Eriksson, telefon: 010-224 52 23 E-postadress: johanna.s.eriksson@lansstyrelsen.se för att komma med på reservlistan.

Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden

Kontakt

Johanna Eriksson
Rådgivare inom livsmedelssäkerhet och småskalig livsmedelsförädling på Länsstyrelsen i Västra Götaland
010-22 452 23
E-post till Johanna Eriksson

Kontakt