Livsmedel
Länsstyrelsen registrerar och kontrollerar livsmedelsproducenter, och arbetar för att den svenska livsmedelsstrategin ska få genomslag i länet.
Livsmedelskontroll
Länsstyrelsen, Livsmedelsverket och kommunerna kontrollerar regelbundet livsmedelsföretag och livsmedel för att skydda människors och djurs hälsa. Syftet med kontrollerna är att upptäcka brister, som företagen sedan kan rätta till.
Livsmedelsproduktion
Är du primärproducent och producerar livsmedel på gårdsnivå? Då ska din anläggning registreras hos Länsstyrelsen. Det är även vi som granskar din verksamhet.
Livsmedelsstrategi
Det övergripande målet med den svenska livsmedelsstrategin är en konkurrenskraftig livsmedelskedja och ökad produktion av livsmedel. Länsstyrelsen samarbetar med regionala aktörer för att strategin ska få genomslag i länet.
Livsmedelssäkerhet
Hanterar du livsmedel i din verksamhet? Då är det viktigt att känna till vilka lagar och regler som gäller vid livsmedelshantering. Reglerna är till för att skydda konsumenten. Länsstyrelsen erbjuder kurser inom livsmedelssäkerhet till småskaliga livsmedelsproducenter.
Mer lokal mat i offentliga kök
Vi vill se en ökning av lokalproducerad mat i länets offentliga kök. Därför stöttar vi länets kommuner och mindre producenter i arbetet med livsmedelsupphandlingar. Vi erbjuder kostnadsfri hjälp och rådgivning till både producenter och kommuner.
Kontakt
Tack för din medverkan
Berätta hur vi kan göra den här sidan bättre. Dina synpunkter är värdefulla för oss och din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.
Tyvärr kan vi inte svara på dina synpunkter här. Om du har en fråga som du vill ha svar på kan du gå via kontaktinformation.