Aktuella varningsmeddelanden i Västra Götalands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Oljeutsläpp utanför Vinga i Göteborgs kommun

Vinga fyr

Informationscentralen för Västerhavet fick nu på morgonen kännedom om ett mindre oljeutsläpp strax utanför ön Vinga, Göteborgs kommun, som skett natten till torsdag (14/4).

Oljeutsläppet upptäcktes relativt snabbt och Kustbevakningen har under natten och morgonen sanerat cirka 600 liter olja eller oljekontaminerat material kring Vinga. Den exakta mängden läckt olja är dock okänd och vädret och strömmarna gör att man inte kan utesluta att mer olja finns i området då utsläppet under natten transporterats nordväst förbi Vinga.

Under dagen kommer Kustbevakningen att fortsätta sökningen och saneringen av olja med flyg och båt. Ingen olja har än så länge påträffats på land och inga rapporter om skadade eller drabbade djur har inkommit.

Skulle man påträffa olja (vilken beskrivs som hårda klumpar med en mjuk insida) i närområdet så kontakta Kustbevakningen direkt:

Kustbevakningen Länk till annan webbplats.

Kontakt

Informationscentralen för Västerhavet