18 feb 2020 klocka 14.00 - 16.00

Författarsamtal med Susanna Alakoski

Collage med porträtt av kvinna samt bokomslag

Susanna Alakoski är aktuell med sin roman Bomullsänglarna. Bild: Sara Mac Key

Välkommen till ett författarsamtal med Susanna Alakoski. Hon berättar om sitt författarskap och läser ur sin senaste roman Bomullsängeln. Du får också möjlighet att ställa frågor.

I Bomullsängeln beskriver Susanna Alakoski sin mormors liv. Romanen handlar om flickors utsatthet, om kvinnlig vänskap och bildningstörst. Det är en berättelse om hur tiden vi lever i kan avgöra våra val i högre grad än de val vi har möjlighet att göra. Romanen är den första av fyra i en svit om kvinnor, klass och arbete.

Målgrupp

Vi vänder oss till dig som är engagerad i jämställdhetsarbete alternativt alkohol- och drogförebyggande arbete. Även länsstyrelsens anställda är välkomna att anmäla sig.
OBS! Begränsat antal platser. Kaffe och kaka serveras från kl 14, själva samtalet börjar 14.30 och håller på till cirka kl 16.

Om författaren

Susanna Alakoski debuterade 2006 med romanen Svinalängorna, som belönades med Augustpriset. Sedan dess har Alakoski varit redaktör för ett flertal uppmärksammade antologier, skrivit ytterligare en roman, Håpas du trifs bra i Fengelset (2010), fyra barnböcker samt de två dagboksessäerna Oktober i Fattigsverige (2012) och April i Anhörigsverige (2015).

Alakoski är socionom och utsågs år 2015 till hedersdoktor vid Fakulteten för hälsa och samhälle vid Malmö högskola.

Tillgänglighet

Det finns hiss (max 300 kilo) och tillgänglighetsanpassad toalett samt hörslinga. Har du permobil kontakta Lennart Rådenmark, se kontaktuppgifter längst ned på sidan.

VAR: Länsstyrelsens hörsal, Stora Badhusgatan 2B, Göteborg

KOSTNAD: Kostnadsfritt

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 11 feb 2020

Anmäl dig

Kontakt