04 feb 2020 klocka 09.00 - 16.00

Livsmedelsdagen 2020

Tomater

Foto: Erika Kvarnlöf

Livsmedelsdagen 2020 är en mötesplats för producenter av livsmedel i Västra Götalands län.

Kom och få ny kunskap, kontakter och inspiration. Tillsammans lyfter vi de geografiska och naturgivna möjligheterna för bra livsmedel i vårt län.

Föreläsningar, samtal och kunskapsutbyte

Vi erbjuder föreläsningar, samtal på scen, utställare och möjlighet för deltagare att utbyta kunskap och nätverka med kollegor.

Passa på att bolla idéer och prata med andra som har erfarenheter du kan dra nytta av. Utställare kommer ge dig möjlighet till samtal och kunskap att ta med hem till din verksamhet.

Moderator för dagen är Lisa Lemke, frilansande matkreatör, matstylist och tv-kock och driver två krogar. Hon brinner för lantbruk, närodlat och hållbarhet.

Välkomstfika finns från klockan 9:00. Programmet startar 9:30

Samverkan i länet – varför är vi här idag?
Berit Mattsson från Västra Götalandsregionen och Ingrid Guldbrand från Länsstyrelsen i Västra Götalands län.

Då. Nu. Sen.
Fredrik Fredrikson från Länsstyrelsen i Västra Götalands län ger oss en historisk bild av länet och livsmedelsproduktionen. En samtida bild och en tanke om vart vi är på väg.

Hur omvandlar du hållbarhet till lönsamhet och affärsmöjligheter?
Jens Berggren, hållbarhetsstrateg på Lantbrukarnas riksförbund.

Lokal mat i offentliga kök.
Lidköping kommun berättar om upphandling och möjligheten för lokala livsmedelsproducenter att delta.

Samarbete mellan restaurang och lokal producent – för att få ut mer lokala produkter.
Hvita Hjorten och Bramleys – vad har en restaurang för krav på en lokal producent och hur bygger du ett varaktigt samarbete?

Från ax till limpa.
Samverkan mellan primärproducent och förädlare. Lögens kvarn tillsammans med Lottas Bak & Form.

  • Lunch med lokala råvaror

Sjömat – unika värden i Västerhavet – Havstenssund Ostron. Nyttja de naturgivna resurserna i länet och de mervärden de ger i kretsloppet.

Nya produktionssystem och ny teknik – aquaponi och vertikalodling – en del av framtidens odlingssystem. Pond Fish and Greens & Nordamark.

Naturbeteskött. Om naturvård som affärsmöjlighet.

  • Aktivitetstorg inklusive fika.

Teknikutveckling i företaget.

Hitta samarbetspartners.

Finansieringsmöjligheter och produktutveckling.

Regler och villkor. Vad gäller vid livsmedelsproduktion?

Naturbeteskött. Föreläsare deltar och svarar på frågor.

Försäljning offentliga kök.

Panelsamtal. Affärsmöjligheter om framtidens mat. Lisa Lemke leder samtalet. Trendspaning framtidsforskning livsmedel – visionärt på framtidens konsumtionsmönster och affärsmöjligheter. Vad äter vi i framtiden kopplat till det vi kan producera i Sverige?

Sammanfattning och avslutning av dagen. Hur går vi vidare?

VAR: Grand Hotel Alingsås

KOSTNAD: 500 kronor plus moms (fika och lunch ingår)

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 06 jan 2020

Anmäl dig

Du hittar information om hur Länsstyrelsen behandlar personuppgifter på www.lansstyrelsen.se/dataskyddlänk till annan webbplats

Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden

Kontakt