23 maj 2019 klocka 14.00 - 17.00

Studiebesök ekologisk biodling

Lilablå pärlhyacint och ett flygande bi

Är du nyfiken på ekologisk biodling? Funderar du på om det är något för dig? Välkommen till studiebesök på Ringabergets Honung i Hjo.

Ebbe Lennartsson har varit biodlare sedan 1985 och sedan 2002 är biodlingen ekologiskt certifierad. Förutom honung från sina 75 bisamhällen säljer Ebbe bibröd, bipollen och bivax till hudsalvor.

Under studiebesöket kommer Ebbe att berätta om sitt företag, hur omställningen till ekologisk biodling gick till och vinsten av att ha bin på ekologiska marker.

Alla tar sig dit på egen hand men samåk gärna! Vägbeskrivning och deltagarlista skickas ut några dagar innan studiebesöket. Vi fikar utomhus om vädret tillåter, så ta med egen fikakorg.

Målgrupp

Biodlare som vill lära sig mer om ekologisk biodling. Eller biodlare som funderar på att ställa om till ekologisk biodling.

VAR: Ringabergets honung i Hjo

KOSTNAD: Aktiviteten är avgiftsfri.

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 14 maj 2019

Anmäl dig

Bekräftelse på anmälan

Du ska få en bekräftelse på din anmälan inom en timme till den e-post du har angett. Hör av dig till oss om du inte får någon bekräftelse så att vi kan kontrollera att din anmälan är registrerad.

Om reservplats

Om studiebesöket är fullbokat kontakta Karin Jarl 010-224 56 51 eller e-post karin.jarl@lansstyrelsen.se för att komma med på reservlistan.

Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden

Kontakt