31 aug 2018 klocka 08.45 - 16.00

Utbildningsdag för kollega-utbildare FREDA

Välkommen till en utbildningsdag som riktar sig till dig som har erfarenhet av att arbeta med FREDA-bedömningsmetoder och har i uppdrag eller önskar att utbilda och ge metodstöd till dina kollegor i att använda FREDA.

Fokus ligger på utbildar- och metodstödjarrollen och under utbildningsdagen får deltagarna testa på att själva utbilda utifrån ett framtaget utbildningsmaterial. Syftet är att du ska få en grund för att kunna utbilda sina kollegor i FREDAs alla delar (kortfrågor, beskrivning och farlighet).

Information:

Utbildningsdagen är inte en grundutbildning i våld i nära relation eller i att utreda våldsutsatthet. Du förväntas ha kunskaper om våld samt om våldets konsekvenser och ha arbetat med FREDAs alla delar.

Du som anmält dig och fått en plats på utbildningen förbereder dig genom att gå igenom utbildningsmaterialet i förväg. Du får en länk skickad till dig via mail från vilken du kan ladda ner utbildningsmaterialet.

Utbildningsdagen leds av Kerstin Kristensen, Kvinnofridsakademin.

Vi bjuder på lunch och fika, uppge därför i anmälan om du önskar vegetarisk/vegansk kost eller har någon matallergi samt om du är i behov av tekniska hjälpmedel.

Vi förbehåller oss rätten att fördela platserna.

Anmälan

Du hittar information om hur Länsstyrelsen behandlar personuppgifter på www.lansstyrelsen.se/dataskydd

Målgrupp: Socialsekreterare i kommuner, som har erfarenhet av att arbeta med FREDA beskrivning och farlighet

VAR: Länsstyrelsen i Västra Götalands län, Södra Hamngatan 3. OBS! Receptionen öppnar 8.30.

KOSTNAD: Kostnadsfritt

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 27 aug 2018

Kontakt