naturum Kosterhavet

Naturrum Kosterhavet

Naturum Kosterhavet ligger vid Ekenäs brygga på Sydkoster. Naturum är ett bemannat informationscentrum med en utställning, interaktiva stationer, filmvisningar och olika aktiviteter. Det är fri entré.

Naturum Kosterhavet är huvudentrén till Kosterhavets nationalpark. Vi finns till för att du som besökare ska få ut så mycket som möjligt av ditt besök i nationalparken. Vår fina utställning låter dig komma nära Kosterhavets nationalpark. I bilder och text kan du fördjupa dig i olika delar som rör djuren, naturen och människorna i denna unika miljö. Vårt visningsakvarium ger dig möjlighet att komma än närmre några av de annars otillgängliga arterna som lever på lite djupare vatten.

På plats för dig

Under öppettiderna är naturum bemannat med kunnig personal. Vi hjälper dig att utforska närområdet genom kartor och informationsmaterial. Dagligen har vi visningar av akvariet. Våra guidningar, exkursioner och föreläsningar hittar du i vårt program eller på våra sociala medier.

Filmer

Missa inte filmen om Kosterhavets nationalpark och systerparken Ytre Hvaler. Den låter dig upptäcka spännande varelser och miljöer både under och ovanför ytan. Andra filmer berättar till exempel om Sveriges nationalparker eller problematiken kring det marina skräpet.

Bokade besök

Vi skräddarsyr guidningar för både stora och små grupper. Kontakta oss för kostnadsförslag. För skolklasser har vi egna upplägg och vi följer läroplanen. All guidning av skolklasser är gratis. Vi är med i Kulturkatalogen Väst så resebidrag kan sökas från Västra Götalandsregionen. Alla guidningar bokas via e-post: naturum.kosterhavet@lansstyrelsen.se.

Tillgängligt för alla

Naturum har hög tillgänglighet för dig som är rullstolsburen eller har nedsatt syn. Vi har audioguider som gör att du kan lyssna på vår utställning. Det finns på svenska, norska, engelska, tyska och arabiska. Kontakta oss gärna för utförliga beskrivningar av lokalerna. De allra flesta av våra aktiviteter är helt gratis och vi har fri entré.

Kontakt

naturum Kosterhavet

Sydkoster

Serviceinformation

  • Bad/badplats
  • Cykelled
  • Informationstavla
  • Kollektivtrafik
  • Servering
  • Stig
  • Tillgänglighet
  • Toalett
  • Vandringsled

Öppettider

Stängt tills vidare på grund av covid-19-pandemi.