Risk för vattenbrist i Västra Götalands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Länsstyrelsen Västra Götaland – Västra Götaland

Tre elledningar sträcker sig mellan elstolpar.

Varje kilowattimme räknas

Just nu är energisituationen i Sverige och Europa kraftigt ansträngd. Prisnivåerna på el är höga och kan stiga ännu mer. Det finns också risk att elen inte räcker för vissa timmar i vinter. Vi kan tillsammans förbättra situationen genom att minska elanvändningen.

KALENDER

En älv rinner fram genom ett grönskande landskap med träd på båda sidor.

Samråd om miljökvalitetsnormer

Vattenmyndigheterna har tagit fram förslag på nya miljökvalitetsnormer för delar av Gullspångsälvens avrinningsområde. Förslaget går ut på samråd under perioden 31 augusti - 31 oktober 2022.

Samhälle

Läget i omvärlden

Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina är det många som känner oro för läget i vår omvärld. Här hittar du länkar till relevant information.

Älg med horn i skog. Foto: Pixabay

Djur

Älgjakt

Årets älgjakt pågår mellan den 8 oktober till 31 januari. Här hittar du jakttider, fällavgifter och hur du ska slutrapportera älgjakten till Länsstyrelsen.

En affisch med texten

Val 2022

Här kan du se de slutliga resultaten i valen till riksdagen, region- och kommunfullmäktige 2022. Du kan även läsa hur rösträkningen och mandatfördelningen går till.

Om oss

Klarspråk i beslut

Under perioden september - oktober - november 2022 gör vi en marknadsundersökning som handlar om hur vi skriver våra beslut. Att vi ska skriva klarspråk i våra beslut är en av grunderna i vårt arbete.

Person som håller i en höna.

Natur och landsbygd

Krisstöd till jordbruket

Producenter inom fjäderfä- och animaliesektorn i jordbruket, växthusföretag och yrkesfiskare som fått kostnadsökningar till följd av kriget i Ukraina kan ansöka om ekonomiskt stöd.

NYHETER

 • 2022-09-30

  Succé för ålgräsplantering vid Tjörn

  Förra året planterades 80 000 ålgräsplantor i en havsvik vid Lilla Askerön mellan Tjörn och Orust. När forskarna inventera...
 • 2022-09-30

  Nya civilområden stärker motståndskraften

  Den 1 oktober träder indelningen i kraft med sex nya civilområden i Sverige. Indelningen är en del i återuppbyggandet av v...
 • 2022-09-29

  Bred representation under uppstartskonferensen för ACCEL

  Under ACCEL:s uppstartskonferens i tisdags samlades näringslivstoppar, nyckelpersoner i offentlig sektor, Västra Götalands...