Snöfall i Västra Götalands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

Länsstyrelsen Västra Götaland – Västra Götaland

Tre elledningar sträcker sig mellan elstolpar.

Varje kilowattimme räknas

Just nu är energisituationen i Sverige och Europa kraftigt ansträngd. Prisnivåerna på el är höga och kan stiga ännu mer. Det finns också risk att elen inte räcker för vissa timmar i vinter. Vi kan tillsammans förbättra situationen genom att minska elanvändningen.

KALENDER

 • 08 dec 2022 Klocka som ikon 09.00 - 15.00
  Regional nätverksdag för samhällskommunikatörer Välkomna till den årliga regionala metod- och nätverksdagen för samhällskommunikatörer/-informatörer. Dagen kommer att handla om svåra frågor i samhällsorienteringen.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 08 dec 2022 Klocka som ikon 09.00 - 15.00
  Att möta informationspåverkan – delregional skrivbordsövning Sjuhärad Välkomna till en dag om informationspåverkan! Vi genomför en skrivbordsövning i mindre grupper utifrån ett eller flera case med koppling till offentliga verksamheter, trender och händelser inom område...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 08 dec 2022 Klocka som ikon 09.00 - 12.00
  Tillsyn och gestaltad livsmiljö – hur hänger de ihop? Länsstyrelsen i Västra Götalands län bjuder in till nätverksträff inom bygglovsverksamhet. Här kan du få information och kunskapsutbyte med både Länsstyrelsen, andra myndigheter och kollegor från andr...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 08 dec 2022 Klocka som ikon 10.00 - 16.00
  Konferens om arbetet med mänskliga rättigheter i offentlig sektor Varmt välkommen till en konferens om mänskliga rättigheter inom offentlig verksamhet! Dagen kommer fokusera på hur arbetet med mänskliga rättigheter kan utföras inom offentlig verksamhet. Dagen kommer...

  Anmälningsdatum är passerat

Ett barn ligger i sängen och läser i skenet av en ficklampa

Om elen försvinner

På krisinformation.se kan du läsa om varför strömavbrott uppstår, hur samhället påverkas och vad du själv kan göra om du råkar ut för ett elavbrott.

Samhälle

Läget i omvärlden

Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina är det många som känner oro för läget i vår omvärld. Här hittar du länkar till relevant information.

Naturreservat Stora mosse. En delvis frusen sjö i en skogsglänta.

Besöksmål

Utflyktstips

Besök gärna något av alla de besöksmål som finns i vårt län. Tänk på att parkera på anvisade platser och slänga eventuellt skräp i soporna.

Älg med horn i skog. Foto: Pixabay

Djur

Älgjakt

Årets älgjakt pågår mellan den 8 oktober till 31 januari. Här hittar du jakttider, fällavgifter och hur du ska slutrapportera älgjakten till Länsstyrelsen.

Två gyllenfärgade hönor går ute i gräset.

Djur

Fågelinfluensa

Från 16 november räknas Västra Götalands län, utom Svenljunga och Tranemo kommuner, som högriskområde för fågelinfluensa.

Logotyp för Information Sverige.

Informationsverige

Länsstyrelsernas gemensamma webbplats med samhällsinformation för nyanlända. Sidan är översatt till flera språk.

NYHETER

 • Stora hoppbacken i Hindås
  2022-12-05

  Hoppbackarna i Hindås blir byggnadsminne

  Hoppbackarna i Hindås är viktiga symboler för Hindås historia och tradition som vintersportort. Nu har Länsstyrelsen beslutat att skydda hoppbackarna som byggnadsminne.