Aktuella varningsmeddelanden i Västmanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

“Vilka söker upp äldre?” En sammanfattning av verksamhetstillsyn avseende uppsökande verksamhet för äldre i Västmanlands län år 2005

I Länsstyrelsens tillsyn inom äldreomsorgen har det framkommit att enskilda som är i kontakt med äldreomsorgen generellt sett är dåligt informerade om socialtjänstens verksamhet för äldre samt möjligheten till att få hjälp och stöd från kommunens äldreomsorg. Det har även framkommit att informationen om de enskildas rättigheter enligt socialtjänstlagen generellt sett är bristfällig. För att granska om länets kommuner bedriver uppsökande verksamhet inom äldreomsorgen har en enkät skickats ut till länets samtliga kommuner och kommundelar. Enkäten besvarades av samtliga kommuner och kommundelar, totalt 13 stycken. Resultatet av Länsstyrelsens granskning visar att åtta kommuner/kommundelar i Västmanland bedriver uppsökande verksamhet.

Publikationens omslagsbild

Om publikationen

Publiceringsår:
2005
Publikationstyp:
Rapport

Ämnen:

  • Samhälle

För att spara eller dela denna sida, använd nedanstående länk:

https://www.lansstyrelsen.se/publikation?entry=_2005_31&context=23

Dela sidan:

Landshövding

Johan Sterte

Besöksadress

Västra Ringvägen 1

Postadress

721 86 Västerås

Organisationsnummer

202100-2411

Följ oss