Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Välkommen till Bråforsdagarna

Människor som går på en väg, röda hus med vita knutar, en trädstam längst fram i bilden.

Årets Bråforsdagar går av stapeln helgen 29-30 juni 2024. I år har Bråforsdagarna temat hantverk med fokus på både byggnadsvård och slöjd.

Är du intresserad av kultur och hantverk? Då ska du besöka oss under dessa dagar. Varför inte gå på guidningar av de unika väggmålningarna, hyttruinen och naturen? Eller uppleva hästslåtter, fårvallning och att klappa djur. Det kommer att finnas kaffeservering och försäljning av lokalproducerade produkter och mat. Du har också möjlighet att lära dig mer om byggnadsvård och slöjd.

Under söndagen besöker barnens rullande bibliotek Pärlan Bråforsdagarna liksom Fagersta Folkdansgille.

Öppet klockan 10.00-16.00 lördag 29 och söndag 30 juni.

Tema hantverk med inriktning på byggnadsvård och slöjd

Under Bråforsdagarna finns en mängd olika aktiviteter att ta del av. Norbergs bergslags hembygdsförening visar hantverk, Nätverket för byggnadsvård i Västmanland håller i workshops om byggnadsvård och det finns möjlighet för barn att prova på att slöjda.

Du kan också lyssna på gratis föredrag. På lördagen kan du få handfasta råd om gamla hus av byggnadsvårdaren Göran Gudmundsson. På söndagen berättar gårdens bergsman Erik Brate tillsammans med fotograf Kenneth Sundh om bergsmännens historiska betydelse för bygden.

Fullständigt program finns på Länsstyrelsens webbplats

Bråforsdagarna är en del av Ekomuseum Bergslagens aktivitetsvecka #järnrutten – en sommarvecka Bergslagen fylld av aktiviteter, 29 juni – 7 juli 2024.

järnrutten, Ekomuseum Bergslagen Länk till annan webbplats.

Bråforsdagarna är ett samarbete mellan familjen Brate i Bråfors och Länsstyrelsen. Syftet med Bråforsdagarna är att tillgängliggöra kulturreservatet Bråfors bergsmansby och lyfta områdets kulturhistoriska och biologiska betydelse.

Bråfors bergsmansby Länk till annan webbplats.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Johan Sterte

Besöksadress

Västra Ringvägen 1

Postadress

721 86 Västerås

Organisationsnummer

202100-2411

Följ oss