Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Trygghetstältet på Västerås Cityfestival 2024

Foto:Pixabay

Vi är med och bidrar till en trygg och säker festival för unga! Genom samverkan skapar organisationerna bakom Västerås Cityfestival ett tryggt och säkert evenemang för både besökare och medarbetare.

Västerås Cityfestival är en folkfest för alla, men med en stor mängd människor samlade kring många olika aktiviteter uppstår också flera risker, som ökad narkotikaanvändning och sexuella ofredanden. För att motverka detta samverkar Länsstyrelsen i Västmanland, Västerås stad och Civilsamhället för att öka ungas trygghet på festivalen.

Vi kommer att finnas i vårt gemensamma trygghetstält, där vi informerar om trygghetsnumret, delar ut godis, samtalar med unga och erbjuder möjlighet att ladda mobilen. Trygghetstältet är en central del av festivalen, som i år äger rum den 27-29 juni, och syftar till att bidra till ett tryggt och säkert arrangemang samt informera om olika verksamheter.

Besök oss i trygghetstältet och hjälp oss skapa en säkrare festival för alla!

Plats: Vasaparken, Västerås

Telefonnummer och bemanning

Trygghetstältet bemannas 27–29 juni, kl. 17.00-21.00

Trygghetsnumret är 021-39 39 00, bemannas av Västerås stad från klockan 12.00-02.00 torsdag till söndag morgon under Västerås Cityfestival och SM-veckan.

Festivalbesökare kan ringa numret när de:

  • känner sig otrygga,
  • upplever en situation eller miljö som osäker.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Johan Sterte

Besöksadress

Västra Ringvägen 1

Postadress

721 86 Västerås

Organisationsnummer

202100-2411

Följ oss