Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Landshövdingen deltar i jury för mattävling

Landshövding Johan Sterte vid slottet

23 maj bjuder Västerås citysamverkan in till tjejkväll. En del av arrangemanget handlar om en matlagningstävling på Stora torget i Västerås och landshövding Johan Sterte deltar i juryn som ska utse Västerås matmästare.

Juryns ordförande är Marcus Hallgren, rektor på Tranellska skolan och A-certifierad kulinarisk domare med lång erfarenhet inom gastronomiska tävlingar och som hovmästare för Svenska kocklandslaget. Han får alltså sällskap av Johan Sterte, landshövding i Västmanland, Emma Eijre, kock och utbildare, samt Greger Johansson, entreprenören bakom Saluhallen i Slakteriområdet. Varje jurymedlem kommer att bedöma en rätt från varje deltagare baserat på smak, presentation och kreativitet. Tävlingen kommer att följa ett format som påminner om det populära programmet ”Sveriges Mästerkock”. Vinnaren får inte bara en stor pokal och ett diplom som bevis på sina färdigheter, utan också äran att stå överst på prispallen. Dessutom kommer varje jurymedlem att utse sin personliga favorit.

Alla är välkomna till "tjejkvällen" och det sker en rad aktiviteter på stan. Läs mer på Västerås citysamverkans webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Johan Sterte

Besöksadress

Västra Ringvägen 1

Postadress

721 86 Västerås

Organisationsnummer

202100-2411

Följ oss