Aktuella varningsmeddelanden i Västmanlands länJust nu är det flera vädervarningar i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Gestaltat Livsmiljö-residens i Fokus på Karmansbo Bruksmiljö

Vita stenhus i bruksmiljö.

Livsnerv Karmansbo residens söker sju yrkespersoner inom olika discipliner såsom bild- och formkonst, film, koreografi, slöjd, arkitektur, landskapsarkitektur och kulturmiljö för sitt tvärdisciplinära residens. Under de tio dagarna kommer deltagarna att fokusera på att skapa och gestalta livsmiljön i Karmansbo bruksmiljö, en historisk plats för järnframställning.

Residenset utforskar frågor kring livsmiljön i Karmansbo bruksmiljö och tar särskilt hänsyn till människans relation till vatten. Platsen är rik på olika intressen, med Hedströmmen som under århundraden har skapat förutsättningar för liv och utveckling. Karmansbo bruksmiljö är ett byggnadsminne, vilket ger deltagarna möjlighet att utforska och skapa med inspiration från platsens unika historia.

Kreativ mötesplats

Det här är en kreativ mötesplats där personer inom olika discipliner kan samarbeta och skapa verk som speglar platsens rika förflutna och dess nuvarande skönhet. Det tio dagar långa residenset blir en unik möjlighet för personer inom olika discipliner att fördjupa sig i Karmansbo bruksmiljös fascinerande historia och därmed bidra till att forma en ännu mer levande och mångsidig livsmiljö.

Residenset genomförs i samarbete med Länsstyrelsen i Västmanland, Västmanlands läns museum, Vattenmyndigheten i norra Östersjöns vattendistrikt, projektet LIFE IP Rich Waters, GRIP on LIFE IP, Västmanlands läns hemslöjdsförbund och projektet Kulturella kraftfält på landsbygden, drivet av Region Örebro län i samarbete med Region Västmanland.

OPEN CALL: Gestaltad Livsmiljöresidens i Västmanland Länk till annan webbplats.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Johan Sterte

Besöksadress

Västra Ringvägen 1

Postadress

721 86 Västerås

Organisationsnummer

202100-2411

Följ oss