Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Årets nybyggare i Västmanland

fem personer inomhus på Västerås slott.

Jurymedlem Simona Hef, vinnarna: Omar Al-Obaidi, Lana Joelsson, Arash Gilan plus landshövding Johan Sterte.

16 oktober korades årets nystart, årets pionjär och årets unga pionjär under en ceremoni på Västerås slott där landshövding Johan Sterte delade ut priserna.

Stiftelsen IFS (Internationella Företagare i Sverige) är initiativtagare till priset Årets Nybyggare och stödjer sedan 1996 entreprenörer och företagare med utländsk bakgrund till att starta, driva samt utveckla företag i Sverige.

Tävlingen är indelad i 6 regionala prisceremonier och en nationell. Företagarna bedöms efter kriterierna entreprenörsanda, ekonomisk utveckling, strategisk inriktning, omvärldspåverkan, personligt inflytande, innovation. Ambitionen är att lyfta fram och nominera så många företagare som möjligt från de fyra län som den här regionen täcker, dvs Västmanland, Sörmland, Uppsala och Örebro.

Läs mer om tävlingen på Årets Nybyggare | (aretsnybyggare.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Årets Nystart

Vinnaren i Årets Nystart är : Västerås IVF AB

Priset delas ut till en företagare med utländsk bakgrund som nyligen har kommit till Sverige och startat eget företag som varit verksamt i minst 2 år.

Motivering

Med drömmen om att förverkliga sitt yrkesval och därmed visionen om att kunna hjälpa andra, har Årets Nystartare, med en outtröttlig styrka och kraft gått genom tuffa prövningar för att komma dit hon är idag.

Individuellt tillvägagångsätt, toppmodern teknik, ingen väntan, professionell vård med mänskligt förhållningssätt av ytterst erfarna specialister och Sveriges modernaste IVF laboratorium är några av det viktiga delarna man arbetar med för att bygga upp och driva en högklassig professionell klinik med evidensbaserad rådgivning och befruktning.

Visionen och strategin om expansion, finns redan på plats och vi önskar IVF kliniken och Lana all lycka till i sin tillväxt vad gäller företaget och självklart till antalet nyfödda barn.

Beskrivning av företaget

Företaget erbjuder utredning vid barnlöshet och fertilitetsbehandlingar.

 

Årets Pionjär

Årets Pionjär: VIVA AB

Utmärkelsen delas ut till en företagare med utländsk bakgrund som är majoritetsägare och som har varit aktiv i minst 5 år.

Motivering

Efter en tuff resa, både med företaget och det personlig planet, står Årets Pionjär starkare samt bättre rustad inför de utmaningar en fortsatt tillväxt kräver till att vara ett av Nordens största verksamheter i sin bransch.

Språket och ordet i olika former och kanaler, att dela med sig av egna och andra Vd:ars erfarenheter, anamma ny teknik samt att vara en hållbar arbetsgivare är några viktiga delar i arbetet och visionen med att få andra företag, organisationer och ledare att växa.

Med den höga ambitionen att utvecklas som ledare och skapa ”The Great Place to Work” önskar vi VIVA AB all lycka till. Och Arash - fortsätt att vara den förebild du redan är idag, för både för denna och nästa generation av ledare.

Beskrivning av företaget

Viva är en fullservicebyrå för marknadsföring.

 

Årets unga pionjär

Årets Unga Pionjär: Dr Omar Obaidi Tandvård AB

Utmärkelsen delas ut till en entreprenör som har startat ett företag med en framgångsrik affärsidé. Max 30 år gammal med minst en förälder med utländsk bakgrund.

Motivering

Mitt under brinnande covid sålde, Årets Unga Pionjär, allt han hade för att förverkliga sin dröm om ett eget företag. Med ringa medel, i en helt främmande stad påbörjade då, Sveriges yngsta ägare av en klinik i sin bransch, att bygga den idag högteknologiska verksamhet han har.

Med målet att vara ledande i sin bransch samt ge kunden den bästa, effektivaste och skonsammaste behandlingen, strävar man att alltid ligga i framkant med de senaste teknologiska produkterna och innovativa behandlingsmetoderna. Detta har redan, trots klinikens korta tid på marknaden, mångdubblat antalet nya kunder och ökad nöjdheten.

Modern och digital tandvård, professionellt bemötande i en lugn miljö, flexibla öppettider och ett hållbart ledarskap är några av de viktiga grundpelarna man arbetar med idag, för att på sikt kunna bygga en kedja med fler kliniker i Sverige och vi önskar Dr Obaidi all lycka till i sin fortsatta resa.

Beskrivning av företaget

Företaget erbjuder tandvårdstjänster.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Johan Sterte

Besöksadress

Västra Ringvägen 1

Postadress

721 86 Västerås

Organisationsnummer

202100-2411

Följ oss