Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Camilla Sjöstedt är länsvinnare av Skapa-priset

Fyra personer håller i stora checkar i ett rum på slottet.

Landshövding Johan Sterte och vinnaren Camilla Sjöstedt flankerade av representanter för Länsförsäkringar Bergslagen och Almi.

Landshövding Johan Sterte delade 10 oktober ut länspriset i Skapa-tävlingen till Camilla Sjöstedt från företaget Chemity i Köping.

Juryns motivering

Köpingsföretaget Chemity utvecklar ett smart digitalt verktyg som förenklar för industriföretag, importörer och distributörer att uppfylla EU:s lagstadgade krav avseende kemikalier i produkter.

Chemitys verktyg ökar transparensen, spårbarheten och ger underlag och stöd för att välja hållbara produkter. Verktyget ger också stöd för återvinning som i slutändan kan leda till cirkuläritet hos kunderna.

Med sitt innovativa digitala verktyg får Chemity SKAPA:s pris för Västmanland 2023.

Om Skapa-priset

Det första steget i urvalsprocessen sker på länsnivå, där en regional SKAPA-jury bestående av representanter från länsstyrelser, Science Parks, Almi Företagspartner, lokala uppfinnarföreningar och andra regionala aktörer utser en länsvinnare för SKAPA-priset. Länsvinnarna går sedan vidare för att delta i tävlingen på den nationella nivån där den nationella juryn utser årets nationella pristagare.

I varje län hålls en länsprisutdelning med landshövdingen som prisutdelare. Där delas priser på minst 10 000 kronor ut till varje länsvinnare.

Nationell bedömning och prisutdelning

I Stockholm den 9 november får länsvinnarna chansen att göra en kort, publik, presentation (pitch) av sitt projekt som då bedöms av en kvalificerad panel. Ett pitchpris utdelas till den bästa pitchen.

Utdelning av priserna sker i år i Gyllene salen i Stockholms Stadshus den 9 november 2023 på kvällen under SKAPA Innovationsmingel 2023. På minglet kommer bland annat att delas ut 500 000 kronor till årets vinnare av SKAPA-priset, 250 000 till SKAPA-talang för unga innovatörer och 100 000 kr till SKAPA-förebild.

Mer information bland annat om tidigare års länsvinnare finns på stiftelsens hemsida, www.stiftelsenskapa.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Johan Sterte

Besöksadress

Västra Ringvägen 1

Postadress

721 86 Västerås

Organisationsnummer

202100-2411

Följ oss