Aktuella varningsmeddelanden i Västmanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Omställningsveckan vecka 39 är invigd

Personer i en hörsal. En kvinna står längst fram. På en bild går att läsa Omställningsveckan 2023.

Foto: Ulrika Mogren

Idag invigde Åsa Halldorf, Länsstyrelsen, Omställningsveckan tillsammans med Maria Linder, regiondirektör på Region Västmanland och Carin Lidman, ordförande för Förbundet Agenda 2030.

Tanken med Omställningsveckan är att visa hur konstnärliga processer kan inspirera arbetet med klimatomställningen. Under veckan genomförs flera arrangemang och aktiviteter i länet som visar hur konst och kultur kan inspirera och få oss att agera för att bidra till ett bättre klimat. Det rör sig om filmvisning, spel, workshops, dans, poesi, konserter och mycket mer.

Omställningsveckan vecka 39, 2023, är ett projekt från Västmanlands Miljö och Klimatråd, med syfte att främja klimatomställning. Det genomförs i samverkan mellan Region Västmanland, Länsstyrelsen i Västmanlands län och Förbundet Agenda 2030.

Hela Omställningsveckans arrangemang och aktiviteter hittar du på Förbundet Agenda 2030:s webbplats. Länk till annan webbplats.

Tre kvinnor, Maria Linder, Carin Lidman och Åsa Halldorf, står bredvid varandra.

Maria Linder, Carin Lidman och Åsa Halldorf. Foto: Ulrika Mogren

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Johan Sterte

Besöksadress

Västra Ringvägen 1

Postadress

721 86 Västerås

Organisationsnummer

202100-2411

Följ oss