Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Välkommen till Bråforsdagarna!

Ryggen på åtta människor som går mellan två röda hus med vita knutar.

Guidning under Bråforsdagarna 2019. Foto: Ylva Granath.

Årets Bråforsdagar går av stapeln helgen 1-2 juli 2023. I år har Bråforsdagarna temat Konst och invigs av landshövding Johan Sterte den 1 juli klockan 11.00.

Under dagarna kan du vara med på aktiviteter som till exempel gratis guidningar av de unika väggmålningarna och av hyttruinen, naturvandringar, hästslåtter, fårvallning, kaffeservering, försäljning av lokalproducerad mat och hantverk och möjligheten att åka häst och vagn. Du har också möjlighet att lära dig mer om skogen och trädens betydelse under århundradena.

Öppettider

Öppet klockan 10.00-16.00 både lördag 1 och söndag 2 juli.

Tema konst

Under Bråforsdagarna finns ett stort konstprogram du kan ta del av. Det finns till exempel skaparverkstad för barn och unga, ett rullande bibliotek (endast söndagen), och visning av konst av Helena Byström & Anna Källblad, Åsa Norman och Margaretha Eriksson Abenius.

Du kan också vara med på föreläsningar om konstnären Fanny Brate och hennes man runforskaren Erik Brate och föredrag om arkitekten och konstnären Ferdinand Boberg.

Fullständigt program

Konstprogrammet genomförs i samarbete med Konstfrämjandet Västmanland, Resurscentrum för Konst i Västmanland, Norberg kommun och Region Västmanland

Bråforsdagarna är en del av Ekomuseum Bergslagens aktivitetsvecka #järnrutten – en sommarvecka Bergslagen fylld av aktiviteter, 1-9 juli 2023.

#järnrutten, Ekomuseum Bergslagen Länk till annan webbplats.

Bråforsdagarna är ett samarbete mellan familjen Brate i Bråfors och Länsstyrelsen. Syftet med Bråforsdagarna är att tillgängliggöra kulturreservatet Bråfors bergsmansby och lyfta områdets kulturhistoriska och biologiska betydelse.

Bråfors bergsmansby

Kontakt

Erik Brate

Telefon: 070-210 56 44

Landshövding

Johan Sterte

Besöksadress

Västra Ringvägen 1

Postadress

721 86 Västerås

Organisationsnummer

202100-2411

Följ oss