• Eldningsförbud i hela Västmanlands län

    Länsstyrelsen har i samråd med länets räddningstjänster beslutat om eldningsförbud i hela Västmanlands län från och med den 11 maj klockan 17.00. Förbudet gäller tills vidare.

Risk för skogsbrand i Västmanlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Johan Sterte besökte Sala

Landshövdingen besöker en butik i Sala.

Den 5 april besökte landshövding Johan Sterte Sala kommun. Syftet med kommunbesöken är att lära känna länet, förutsättningarna för länets utveckling och att komma i kontakt med de personer och nätverk som finns i Västmanland.

Besöket i Sala inleddes i rådhuset där kommunledningen berättade om Sala. Därefter följde besök i restaurang Mat o prat, Ewerlöfs Bokhandel samt Blomsterverkstaden i Gallerian. Under en promenad genom Sala centrum berättade historikern Niklas Ulfvebrand om stadens historia. Promenaden avslutades vid Café Jernvägen vid Sala järnvägsstation. Besöket rundades av med en gemensam lunch tillsammans med politiker, kommundirektör, näringslivschef och näringslivsutvecklare på restaurang Måns Ols.

Landshövding Johan Sterte säger i en kommentar: ”Det är härligt att se ett levande centrum med en riktig bokhandel och att få en lektion i historia!”

Kontakt