Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Kommunbesök i Köping och Surahammar

Landshövdingen, länsrådet och representanter för kommunen och Volvo i en fabrikslokal.

Landshövdingen besökte Volvo i Köping.

Den 14 mars besökte landshövding Johan Sterte Köpings kommun och den 15 mars besökte han Surahammars kommun. Syftet med kommunbesöken som nu genomförs är att lära känna länet, förutsättningarna för länets utveckling och att komma i kontakt med de personer och nätverk som finns i Västmanland.

Besöket i Köping inleddes med att kommunledningen gav en övergripande bild av kommunen. Därefter var det besök vid Volvo Powertrain Group Trucks Operations där representanter från företaget berättade om verksamheten och de satsningar som nu sker. Därefter stod Hästens sängfabrik på programmet där länsledningen fick en beskrivning av ett hantverk som har sin grund i en verksamhet från slutet av 1800-talet.

Ännu ett intressant och givande kommunbesök. Bredden på verksamhet som finns i Köping och på det vi fick ta del av är viktigt för kommunen men också för länet som helhet säger landshövding Johan Sterte.

Representanter för Länsstyrelsen, kommunen och Uponor framför porten på Wirsbo herrgård

Foto: Surahammars kommun. Bakre raden: Daniel Ardell - Platschef Uponor Virsbo, Jens Ohlsson – HR-chef, Landshövding Johan Sterte, KSO Johanna Olofsson (M), kommunchef Fredrik Cederblom, KSvO Göte Sandin (S). Främre raden: Kajsa Bang - Marknad, Uponor, Robert Molund – VD Uponor, Shima Holder – Hållbarhetschef, Sandra Colliander-Nelson Landshövdingens koordinator och sekreterare, Länsråd Ulrica Gradin

Nästa kommunbesök på landshövdingens rundresa gick till Surahammar den 15 mars. Besöket inleddes på kommunhuset där bland annat VD för Surahammars bruk deltog och berättade om resan från Surahammars bruk till Tata Steel och dagens produktion av stål.

Därefter besökte länsledningen Uponor i Wirsbo som arbetar för hållbara lösningar för VVS och infrastruktur för hem och samhälle.

Dagen avrundades på Wirsbo herrgård.

Jag är imponerad över det som sker i länet och i Surahammars kommun säger landshövding Johan Sterte.

Kontakt

Landshövding

Johan Sterte

Besöksadress

Västra Ringvägen 1

Postadress

721 86 Västerås

Organisationsnummer

202100-2411

Följ oss