Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Diplomater besöker Västmanland

Landshövdingen och diplomater framför Västerås slott

14 februari besöker ett femtiotal diplomater från flera olika länder Västmanland. Landshövding Johan Sterte är värd för besöket.

Diplomaterna besöker bland annat Mälardalens universitet där de får höra om universitets internationella samarbeten inom utbildning och forskning. De besöker också Mälarenergi som berättar om sitt arbete för att ställa om till en mer miljö- och klimatvänlig energiproduktion. Det handlar om hur Mälarenergi arbetar för att ha en fossilfri energiproduktion till 2030.

Lunchen intas i landshövdingens residens på Västerås slott. Under eftermiddagen besöker diplomaterna Vafab Miljö som visar hur sopsorteringen fungerar i Västmanland. Besöket avslutas på Skultuna Messingsbruk.

Utrikesdepartementet arrangerar varje år tillsammans med en länsstyrelse ett så kallat ambassadörsbesök till ett län i Sverige. Syftet med resan är att främja Sverige genom att låta ambassadörerna bekanta sig lite med länet. Det är också en möjlighet för länet att visa upp det bästa man har inom områdena akademi, kultur, industri och företagande.

Lärosal på Mälardalens universitet.

Kontakt

Landshövding

Johan Sterte

Besöksadress

Västra Ringvägen 1

Postadress

721 86 Västerås

Organisationsnummer

202100-2411

Följ oss