Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Rocklunda Fastigheter AB – årets vinnare av Västmanlands miljö- och klimatpris

Tre män, en håller ett diplom och en annan håller en blomsterbukett och en plakett.

Landshövding Johan Sterte flankeras av vinnarna av årets miljö- och klimatpris. De är Björn Sandvall och Johan Boman Smede från Rocklunda Fastigheter AB. Foto: Ulrika Mogren

Under eftermiddagen idag mottog Rocklunda Fastigheter AB Västmanlands miljö- och klimatpris 2022. Priset delades ut av landshövding Johan Sterte, tillika ordförande i Miljö- och klimatrådet, vid en ceremoni på Västerås slott.

-Otroligt roligt, det trodde vi inte, säger Johan Boman Smede från Rocklunda Fastigheter AB.

-Det är ett fantastiskt erkännande för allt slit vi har lagt ner sedan 2019 när vi satte den här visionen att vara klimatpositiv till 2030, fyller kollegan Björn Sandvall i.

Miljö- och klimatrådets motivering lyder:

Västmanlands miljö- och klimatpris 2022 tilldelas Rocklunda Fastigheter AB för sitt stora arbete med att minska klimatpåverkan

Rocklunda i Västerås har miljontals besök varje år. Genom att sätta upp målet att vara klimatpositiv 2030 och hela tiden genomföra steg för att åstadkomma detta har de en stor positiv påverkan på hela samhället. Egna solceller producerar en stor del av energin som används och biokol i fotbollsplanerna skär ner på gödselförbrukning och bevattning. Dessutom bidrar man till den biologiska mångfalden genom att skapa ängsmarker och boplatser för insekter och fåglar på området. Rocklunda Fastigheter bidrar genom detta arbete till att göra Västmanland till en miljö- och klimatförebild.

Det var tre fullständigt lysande finalister i år. Egentligen förtjänade alla att bli vinnare. Men har man tre bra alternativ så kan ändå bara en få priset, säger landshövding Johan Sterte.

Priset som i år delades ut för femte gången i rad, instiftades för att uppmärksamma en enskild person, företag eller en organisation, som på ett förtjänstfullt sätt bidragit till att främja länets miljö- och klimatarbete. Under sommaren och hösten har allmänheten kunnat nominera kandidater. 14 blev nominerade och bland dessa har sedan tre kvalificerat sig vidare till final. Övriga finalister, som får hederspris, är Kärrbo Prästgård och Återbygget.

Kontakt

Landshövding

Johan Sterte

Besöksadress

Västra Ringvägen 1

Postadress

721 86 Västerås

Organisationsnummer

202100-2411

Följ oss