Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Rädda barnen – tjejforum på Bäckby får årets jämställdhetspris i Västmanland

Landshövding Johan Sterte och vinnarna av Västmanlands jämställdhetspris

Idag mottog Rädda barnen – tjejforum på Bäckby Västmanlands jämställdhetspris 2022. Priset delades ut av landshövding Johan Sterte, tillika ordförande i Jämställdhetsrådet, vid en ceremoni på Västerås slott.

- Jämställdhetspriset betyder otroligt mycket för oss och tjejforum. Det är ett kvitto på att allt slit varit värdefullt, säger Laura Akpinar projektledare för tjejforum.

Jämställdhetsrådets motivering lyder:

- Västmanlands jämställdhetspris år 2022 tilldelas Rädda Barnen för deras enastående arbete med att engagera och lyfta tjejers röster och stärka deras egenmakt. Genom tjejforum stärks tjejers röster och möjligheter att påverka sina liv och utvecklingen i sitt närområde. Ledarna i tjejforum låter arbete med jämställdhet och antirasism gå hand i hand och förbättrar villkoren och tryggheten för tjejer i bostadsområdet. Det är ett arbete som bidrar till det jämställdhetspolitiska målet om jämställd makt och inflytande.

Jämställdhetsrådet beslutade 2018 att införa Västmanlands jämställdhetspris för att premiera och stimulera ett aktivt jämställdhetsarbete i länet. Priset ska uppmärksamma en enskild person eller en organisation, som på ett förtjänstfullt sätt har bidragit till att främja länets jämställdhetsarbete. Under sommaren och hösten har allmänheten kunnat nominera kandidater och bland dessa har sedan tre kandidater kvalificerat sig vidare till final.

Läs mer om Västmanlands Jämställdhetsråd på: Jämställdhetsrådet | Länsstyrelsen Västmanland (lansstyrelsen.se)

Övriga finalister till årets jämställdhetspris, som får hederspris, är:

Visit Västerås

Västmanlands teater – pjäsen Jag ser dig

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Johan Sterte

Besöksadress

Västra Ringvägen 1

Postadress

721 86 Västerås

Organisationsnummer

202100-2411

Följ oss