Vind i kombination med snöfall i Västmanlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nominera till årets jämställdhetspris

Symbolen för jämställdhetsrådet. En blomma med olikfärgade kronblad och texten ett jämställt västmanland.

För femte året i rad ska jämställdhetsrådet utse en vinnare av årets jämställdhetspris i Västmanland. Jämställdhetspriset går till den person, organisation eller det projekt som på bästa sätt bidrar till länets jämställdhetsarbete. Nomineringen är öppen och du kan nominera dig själv eller andra genom att fylla i ett enkelt webbformulär. Sista dag för att nominera är den 15 oktober 2022.

Första gallringen sker genom att jämställdhetsrådets beredningsgrupp tar ut tre finalister: de bästa insatserna i kategorierna näringsliv, offentlig sektor och civilsamhälle. Vinnaren presenteras sedan på jämställdhetsrådets möte på Västerås slott den 6 december 2022. Vinsten är två biljetter, resa och uppehälle vid nästa års jämställdhetsmässa Forum Jämställdhet i Malmö (värde cirka 12 000 kronor). Vinnaren kommer också att få chansen att visa upp sitt arbete under en länskonferens.

Med jämställdhetspriset vill vi uppmärksamma goda aktörer som bidrar till att uppnå de jämställdhetspolitiska målen. Vi hoppas att så många som möjligt nominerar personer eller organisationer som har bidragit till detta, säger Torbjörn Messing, särskilt sakkunnig i jämställdhet vid Länsstyrelsen Västmanland.

Den eller de nominerade ska ha gjort något extra för jämställdhetsarbetet i länet inom något av Västmanlands fem prioriterade målområden. Målområdena utgår från regeringens jämställdhetspolitiska mål och är grunden i länets jämställdhetsstrategi:

  1. Bygga kunskap och kapacitet inom jämställdhet
  2. Ekonomisk jämställdhet
  3. Jämställd utbildning
  4. Jämställd hälsa
  5. Mäns våld mot kvinnor ska upphöra

Webbformulär för nominering till jämställdhetspriset 2022 Länk till annan webbplats.

Jämställdhetsrådet

Kontakt