• Eldningsförbud i hela Västmanlands län

    Länsstyrelsen har i samråd med länets räddningstjänster beslutat om eldningsförbud i hela Västmanlands län från och med den 11 maj klockan 17.00. Förbudet gäller tills vidare.

Risk för skogsbrand i Västmanlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Johan Sterte blir ny landshövding i Västmanland

Johan Sterte

Johan Sterte. Foto: Karlstads universitet

Idag har regeringen utsett Johan Sterte till ny landshövding i Västmanlands län från första november i år. Johan Sterte kommer närmast från en tjänst som rektor vid Karlstads universitet.

Johan Stertes förordnande sträcker sig från första november 2022 till oktober 2025.

- Johan Sterte är en mycket erfaren myndighetschef och akademisk ledare. Hans erfarenhet som rektor för tre svenska universitet är en tillgång för Västmanlands län och för länsstyrelserna, säger civilminister Ida Karkiainen.

- Jag ser mycket fram mot att lära känna Västmanland och Länsstyrelsens personal. Jag har i flera sammanhang haft kontakt med länsstyrelsen och förstått att verksamheten har en stor bredd, säger Johan Sterte.

- Vi är glada att regeringen nu har utsett en landshövding till Västmanland och vi ser fram mot att samarbeta med Johan Sterte, säger vikarierande landshövding Ulrica Gradin.

Johan Sterte är född 1959. Han är sedan 2017 rektor för Karlstads universitet. Han var 2003 till 2009 rektor för Växjö universitet och därefter rektor för Luleå tekniska universitet mellan 2009 och 2017. Sterte är sedan 1994 professor i kemisk teknologi.

Kontakt