Risk för gräsbrand i Västmanlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nybyggt och ombyggt i Asköviken

Grusad stig längs ett trästaket. En åttkantig byggnad i trä står längs stigen.

Om du besökt naturreservatet Asköviken-Tidö den senaste tiden har du säker sett att det hänt saker där. En ny rastplats har byggts och gamla utsiktsplattformar och stigar har rustats upp.

Det är naturreservatets norra del som fått ett omfattande tillgänglighetslyft. Här är stigen till och från fågeltornet vid Askö nu jämnare och bredare. Den har också delvis fått en ny dragning för komma runt ett par branta backar.

Fågeltornet har försetts med en ramp upp till tornets första del. Den delen har byggts ut och är nu bredare. Delar av staketet på första våningen är försett med plexiglas så att även små barn kan se fågellivet i viken. Utsiktsplattformen vid Stenarna som var gammal och sliten har rivits och ersatts med en ny. Den nya har två våningsplan och ramp upp till det första planet. En del av staketet är försett med plexiglas.

Längs stigen mellan Naturskolan och fågeltornet hittar du områdets nybygge. Här står nu en helt ny rastplats med grillmöjlighet under tak. Här kommer även ett vedförråd att byggas.

Kontakt