Aktuella varningsmeddelanden i Västmanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Arbetet för en stark demokrati slutar inte

Moln mot blå himmel.

Under 2021 firade vi att demokratin fyllde hundra år. Runt om i länet genomfördes aktiviteter för att belysa hur viktigt arbetet för demokrati är. Ett arbete som inte tar slut bara för att Demokratiåret 2021 är slut.

Den 15 mars håller Demokratikommittén en nationell konferens. Vår länsstyrelse har bjudits in för att berätta om länets demokratistärkande arbete.

- Vi kommer berätta om de aktiviteter som genomfördes under Demokratiåret 2021 i Västmanland. Vårt åtagande genom att underteckna deklarationen för en stark demokrati var ett viktigt ställningstagande. Under året pågick en massa praktiska aktiviteter tillsammans med ett 30-tal andra samarbetsaktörer. Bland annat hade vi demokratistugan på plats, ordnade seminarier, dialoger, föreläsningar och workshops, säger sakkunnig Torbjörn Messing på länsstyrelsen i Västmanland.

Det är inte bara Demokratikommittén som fortsätter sitt arbete. Västmanlands läns museum arrangerar och bjuder in till en rad intressanta aktiviteter även under 2022.

Årets demokrati konferens Länk till annan webbplats.

Kontakt