Aktuella varningsmeddelanden i Västmanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Sista chansen att söka investeringsstöd för hyresbostäder och energieffektivisering

Huskomplex med lägenheter, nybyggt, vitt.

Riksdagen har beslutat att avveckla det statliga investeringsstödet till hyresbostäder och bostäder för studerande, och stödet för energieffektivisering i flerbostadshus. Det innebär att 31 december 2021 är sista dag att ansöka om dessa stöd.

Riksdagen har beslutat att avveckla stöden efter årsskiftet 2021/2022. Du som har tänkt att söka något av stöden behöver därför lämna in din ansökan senast den 31 december 2021.

Länsstyrelsen handlägger och beslutar om stöden, men du ansöker hos Boverket:

Ansök om stöd för hyresbostäder och bostäder för studerande på Boverkets webbplats Länk till annan webbplats.

Ansök om stöd till energieffektivisering i flerbostadshus på Boverkets webbplats Länk till annan webbplats.

Stöd till hyresbostäder och bostäder för studenter

Du kan ansöka om stöd om du ska bygga eller bygga om så att det tillkommer nya bostäder. Stödet kan ges till hyresbostäder och kooperativa hyresrätter i områden med befolkningstillväxt och bostadsbrist.

Stöd till bostäder för studerande lämnas till bostäder i eller i anslutning till kommuner där det finns universitet, högskola, annan eftergymnasial utbildning eller folkhögskola.

Stöd till hyresbostäder och bostäder för studenter

Stöd till energieffektivisering i flerbostadshus

Du som är ägare till ett flerbostadshus, vill genomföra en renovering och samtidigt satsa på energieffektivisering kan få stöd för merkostnader som leder till att energiprestandan i byggnaden förbättras.

Stöd till energieffektivisering i flerbostadshus

Kontakt