Aktuella varningsmeddelanden i Västmanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nu kommer Demokratistugan till Västerås

Demokratistugan ståendes på ett torg.

Foto: Kommittén Demokratin 100 år resp. Daniela Auerbach

23 november invigs Demokratistugan i Västerås och därmed startar demokrativeckan i Västmanland. Under veckan arrangeras flera aktiviteter för att uppmärksamma demokratin och vad vi kan göra för att hålla den levande.

Tid: Tisdag 23 november, kl. 17.00

Plats: Fiskartorget i Västerås

I år är det 100 år sedan det första demokratiska valet med allmän rösträtt genomfördes i Sverige och demokratin därmed fick sitt genombrott. Som en del i arbetet med att uppmärksamma och höja kunskapen åker kommittén Demokrati 100 år på turné med en stuga som ska spegla olika aspekter av Sveriges demokrati och uppmuntra till engagemang och eftertanke.

Länsstyrelsen i Västmanland och flera andra aktörer i länet satsar stort och under demokrativeckan erbjuds ett fullspäckat program med kunskapshöjande aktiviteter. Demokratistugan är öppen för alla att besöka. Boende, besökare i länet, skolklasser och andra som är intresserade eller bara har vägarna förbi.

Aktiviteter under demokrativeckan Länk till annan webbplats.

Samtal om stärkt demokrati i Västmanland

Samtalet livesänds den 23 november klockan 13.00-16.30.

Röster för demokrati Länk till annan webbplats.

Samtalet sänds också via Länsstyrelsens Facebooksida.

Kontakt