Risk för vattenbrist i Västmanlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Kampanj för att stärka arbetet mot våld i nära relationer

Svart bakgrund med vit text: Är det någon nära som gör dig illa?

Med start den 15 november driver vi i Västmanland kampanjen ”Tillsammans mot våld”. Satsningen är en del av Jämställdhetsmyndighetens nationella kampanj med syfte att uppmärksamma och stärka arbetet mot våld i nära relationer. I hundratals butiker i landet visas bildspel som lyfter riskerna för ökat våld och var utsatta kan få stöd och hjälp.

– Det är viktigt att alla som är utsatta för våld nås av information och stöd. Därför deltar Västmanland i denna satsning, för att stärka arbetet mot våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck, säger Therése Clifford, utvecklingsledare på Länsstyrelsen i Västmanlands län.

Våldsutsatta ska kunna få stöd, oavsett var i landet de bor. Covid-19-pandemin har inneburit begränsningar i sociala kontakter och möjligheter att träffa yrkespersoner. Därför är det extra viktigt nu att så många som möjligt - både de som jobbar i hela landet och de som jobbar lokalt - sprider informationen om stöd och hjälp på så många platser som möjligt.

Informationen till våldsutsatta sprids främst via affischering och inlägg i sociala medier. Den lokala satsningen ska komplettera den nationella informationen som visas på butikernas skärmar. På det sättet hoppas vi fånga upp så många som möjligt av de individer som är utsatta för våld på olika sätt och som kan vara i behov av stöd och hjälp.

Kampanjen drivs av Jämställdhetsmyndigheten tillsammans med länsstyrelserna, Arbetsförmedlingen, Migrationsverket, Försäkringskassan och Socialstyrelsen.

Om kampanjen Tillsammans mot våld Länk till annan webbplats.

Kontakt