Aktuella varningsmeddelanden i Västmanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Stig till Gniens fågeltorn rustas

Informationsskylt med karta över naturreservat.

Under hösten kommer Länsstyrelsen att göra förbättringsarbeten i naturreservatet Gnien i Surahammars kommun. Stigen till fågeltornet i reservatet kommer att grusas och spången ska rustas. Det här innebär bland annat att parkeringen kommer att vara avstängd under arbetets gång och att besökare istället får parkera på en grusplan 300 meter längre söderut.

Arbetet drar igång under vecka 39. Då kommer stigen som går från parkeringen och igenom skogen att grusas. Därefter drar arbetet med spången igång. Under arbetet kommer den ordinarie parkeringsplatsen inte att vara tillgänglig för besökare. Istället går det att parkera på en grusplan cirka 300 meter längre söderut längs länsväg 668. Härifrån går det att följa en snitslad stig till fågeltornet.

-En del kanske kommer ihåg att den snitslade sträckan var den gamla stigen ut till fågeltornet. Den är lite blöt så det kan vara en god idé att ha på sig stövlar eller kängor om du tänker göra en utflykt till fågeltornet, säger Markus Rehnberg, reservatsförvaltare på Länsstyrelsen.

Karta över naturreservatet Gnien.

Kontakt