Aktuella varningsmeddelanden i Västmanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Friluftsbingo med hösttema

Bingobricka med 16 rutor med tips på olika friluftsaktiviteter.

Grädda pinnbröd över öppen eld och upptäck en Fritidsbank. Det är några av de aktiviteter som finns med på höstens bingobricka med förslag på friluftsaktiviteter.

Bingobrickan är fylld med 16 förslag på vad du kan göra utomhus under sensommaren och hösten. De flesta går att genomföra i naturen nära där du bor. Tanken är att aktiviteterna ska passa de flesta åldrar. Brickan är en del i det arbete som Länsstyrelsen gör för att uppmärksamma Friluftslivets år 2021.

-Om du inte redan vet var du kan hitta en grillplats för att grädda ditt pinnbröd kan du titta i Västmanlands naturkarta. Där är länets mest besöksvärda naturreservat med. Har naturreservatet en grillplats går det att se i Naturkartan. Naturkartan är både en webbplats och en app, säger Ulrika Mogren, friluftslivssamordnare på Länsstyrelsen.

Bingobrickan kan du ladda ner från Länsstyrelsens webbplats eller hämta i Länsstyrelsens reception på Västra Ringvägen 1 i Västerås.

Kontakt

Ulrika Mogren

Friluftslivssamordnare

E-post till Ulrika Mogren