Aktuella varningsmeddelanden i Västmanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Friluftsbingo med sommartema

Sexton rutor med bilder på sommaraktiviteter, så som att plocka bär, bada, sova i tält och plocka lupiner.

Plocka smultron, bygg en bivattnare och sov och ät utomhus. Nu finns en ny bingobricka med förslag på friluftsaktiviteter som passar att genomföra under sommaren

Bingobrickan är fylld med 16 förslag på vad du kan göra utomhus under sommaren. De flesta går att genomföra i naturen nära där du bor. Brickan är en del i det arbete som Länsstyrelsen gör för att uppmärksamma Friluftslivets år 2021.

-Ett av förslagen på brickan är att göra ett besök i friluftsguiden Västmanlands naturkarta som finns både som app och webbplats. Förhoppningsvis kan du hitta inspiration till att besöka något naturreservat du aldrig varit i tidigare, säger Ulrika Mogren, friluftslivssamordnare.

Aktiviteterna är anpassad för ett pandemisäkert friluftsliv. Du kan ladda ner bingobrickan för utskrift från Länsstyrelsens webbplats eller hämta den i Länsstyrelsens reception på Västra Ringvägen 1 i Västerås.

Kontakt

Ulrika Mogren

Friluftslivssamordnare

E-post till Ulrika Mogren