Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Hur många av länets naturreservat har du besökt?

Två papper med text ligger på en grön ryamatta.

Västmanland har i dagsläget 124 naturreservat. Fyra är nya och har bildats det senaste halvåret. Därför har vi nu uppdaterat den krysslista vi tog fram förra året. Krysslistan kan du hämta i Länsstyrelsens reception eller ladda ner från vår webbplats.

Just nu pågår Friluftslivets år 2021. Tanken med året är att fler ska upptäcka friluftsliv och att det inte behöver vara särskilt komplicerat att utöva. Varje månad under året har ett tema. Under maj månad är temat skyddad natur. Det finns flera olika typer av skyddad natur, som till exempel nationalparker och naturreservat.

-Vi startar maj-temat skyddad natur redan nu genom att släppa en uppdaterad krysslista med de naturreservat som finns i Västmanland. Några fanns ju inte med på den lista som vi tog fram i fjol eftersom de reservaten bildades rätt nyligen, berättar Ulrika Mogren, friluftslivssamordnare på Länsstyrelsen.

Krysslistan kan du ladda ner från Länsstyrelsens webbplats eller i vår friluftsguide Västmanlands naturkarta. Du kan också hämta den i receptionen på Västra Ringvägen 1 i Västerås.

-Sen fortsätter vi på temat skyddad natur under hela maj och kommer lägga till fler naturreservat i vår friluftsguide Naturkartan. Några är sådana som ligger tätortsnära medan andra ligger lite mer avsides, säger Ulrika Mogren.

På Länsstyrelsens webbplats under fliken Besöksmål kan du hitta länets alla naturreservat. Där kan du läsa mer om platsens friluftsvärden och natur. Där finns även kartor och vägbeskrivningar.

Kontakt

Ulrika Mogren

Friluftslivssamordnare

E-post till Ulrika Mogren