Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Västmanlands vinnare av SKAPA-priset

SKAPA-vinnarna i Västmanland 2020 och landshövdingen på Västerås slott

SKAPA-vinnarna i Västmanland 2020 och landshövdingen på Västerås slott

Under måndagen delade landshövding Minoo Akhtarzand ut pris till årets vinnare av SKAPA-priset i Västmanland. Vinnarna går även vidare till den nationella tävlingen som avgörs under november.

Ekobot, Ulf Nordbeck, vinnare av SKAPA-priset Västmanland
Motivering:

Utifrån behovet av ett mer hållbart samhälle, har årets vinnare av SKAPA-priset i Västmanland på ett innovativt sätt, använt ny teknik och skapat möjlighet till förändrade produktionsmetoder, inom den internationella jordbruksindustrin. Med sin mekaniska ogräsbekämpning via fotoigenkänning och AI, har Ekobot internationell marknadspotential. Detta möjliggör förutsättningar för energibesparingar och minskad användning av ogräsbekämpningsmedel.

 

Receive, Maximilian Adamsson, vinnare av SKAPA-talang för unga innovatörer Västmanland
Motivering:

För att tackla digitaliseringens utmaningar, har årets vinnare av SKAPA-talang för unga innovatörer i Västmanland, tagit fram en innovativ helhetslösning för en automatisk digitalisering av kvitton. Maximilian Adamsson har genom Receive skapat förutsättningar för att koppla ihop kvittohanteringen med bankernas e-tjänster. Han har dessutom skapat möjligheter för en kontinuerlig tjänsteutveckling genom en centraliserad databas med ett öppet API.

Om SKAPA-priset

SKAPA-priset är Sveriges största innovationspris. Syftet är att ge stöd till uppfinnare att utveckla sina idéer. SKAPA är en stiftelse som bildades till minne av Alfred Nobel 1985 och delade ut sitt första pris 1986. Bakom stiftelsen står Stockholmsmässan och Svenska Uppfinnareföreningen med stöd av Almi Företagspartner AB, VINNOVA, Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond och Patent- och registreringsverket.

Det nationella SKAPA-priset delas ut vid en ceremoni i Stockholm 12 november.

Läs om tidigare pristagare på:

https://www.stiftelsenskapa.se/

Kontakt