Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Skyddsväst till jakthund

Halvstor mörkbrun hund med hängande öron har en klarröd, spikförsedd väst på sig.

Foto: DogTech

För att skydda sin jakthund mot rovdjursangrepp kan det vara bra att låta hunden ha en skyddsväst. På Länsstyrelsen finns ett antal skyddsvästar för utlåning. Det går även att söka bidrag för inköp av egen skyddsväst. Ansökningar för bidrag eller lån av skyddsväst ska vara inne senast den 30 november.

Skyddsvästen består av flera lager kevlar och piggar som ger jakthunden skydd mot till exempel ett vargangrepp eller vildsvinsangrepp. På Länsstyrelsen finns det möjlighet att under en jaktsäsong låna en väst som skyddar mot rovdjursangrepp.

-En väst kan vara dyr och det kan vara svårt att veta hur den fungerar på hunden. Därför vill vi ge jägaren och hunden en möjlighet att prova en skyddsväst under en jaktsäsong. Vi har ett antal västar som vi kan låna ut i mån av tillgänglighet, säger Björn Wallgren, vilthandläggare på Länsstyrelsen.

För den som vill köpa en väst går det även att ansöka om bidrag. Bidrag kan ges om max 2000 kronor. Bidraget gäller endast västar som är godkända som skydd mot rovdjur och kvitto måste bifogas ansökan. 

Ansökningar ska vara inne senast 30 november. Hör av dig till vilthandläggarna om du vill veta mer om lånevästar eller bidrag till egen väst.

Ansökningsblankett för lån av skyddsväst till jagande hundlänk till annan webbplats

Ansökningsblankett för bidrag till inköp av skyddsväst till jagande hundlänk till annan webbplats

Kontakt