Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Byggnadsminnesdag 2019 med tematräff på slottet

Byggnadsminnesträff på Västerås slott. Landshövdingen hälsar deltagarna välkomna.

Den 26 september hölls den traditionsenliga Byggnadsminnesdagen på Västerås slott, med nästan 50 deltagare. I år liksom förra året var temat "Vård och underhåll".

Landshövdingen bjuder varje år in alla ägare och förvaltare av byggnadsminnen till en träff på Västerås slott. Syftet med träffen är bland annat att informera om vad som är på gång inom Länsstyrelsen och i kulturmiljöbranschen i frågor som rör byggnadsminnen. Tanken är även att vi tillsammans kan fördjupa kunskapen i aktuella frågor med inbjudna föredragshållare och experter.

Landshövdingen berättade om Länsstyrelsens uppdrag och viktiga händelser som skett inom kulturmiljö under året som gått. Årets föredragshållare Göran Gudmundsson höll därefter ett inspirerande föredrag om vård och underhåll av äldre byggnader. Göran, som har lång erfarenhet inom branschen, utgick från sina egna erfarenheter som fastighetsägare och byggnadsvårdare och delgav tänkvärda tips och råd.

Länsstyrelsens byggnadsantikvarier berättade om Länsstyrelsens arbete med Agenda 2030, klimatstrategin och lite kort om hur klimatfrågorna kan påverkar arbetet med förvaltningen och byggnadsminnen. Kvällen avslutades med en buffé och trevligt mingel.

Kontakt