Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Solturnén 2019 drar igång

Svart solpanel på rött tegeltak.

Vill du producera din egen solel? Nu startar Solturné 2019. I höst gör den åtta stopp i Västmanland där besökarna kan få tips och råd om hur de kan producera egen el med hjälp av solceller. Solturnén arrangeras inom ramen för Framtidens solel i Mellansverige.

Vid varje stopp finns möjlighet att träffa sakkunniga föreläsare och chans att ställa frågor till experter. Solturnén 2019 är öppen för alla, men extra intressant för dig som bor i en bostadsrättsförening och för dig som äger eller driver ett litet eller medelstort företag.

Första stoppet på Solturnén i Västmanland är i Västerås den 17 september. Hela turnéplanen hittar du på Framtidens solel i Mellansveriges webbplatslänk till annan webbplats. Alla stop i Västmanland finns även i Länsstyrelsens kalender på vår webbplats.

Projektets syfte är att markant öka investeringstakten i solel i små och medelstora företag i Östra Mellansverige och därmed bidra till minskade koldioxidutsläpp och ökad konkurrenskraft för näringslivet i regionen. Länsstyrelsen i Västmanlands län är en av flera samverkanspartners.

Kontakt