Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Landshövdingen inviger naturmiljöer  

Landshövdingen utanför Länsstyrelsen.

I helgen inviger landshövding Minoo Akhtarzand ett naturreservat i Sala kommun och en faunapassage i Köpings kommun.


Aspenstorp

Naturreservatet Aspenstorp i Sala kommun invigs lördagen den 7 september klockan 14.00. Naturreservatet som ligger intill Sala Silvergruva erbjuder goda möjligheter till friluftsliv och natur- och kulturupplevelser. Platsen för invigningen sker på parkeringen längs med Drottning Christinas väg.

Landshövdingen inviger Aspenstorp tillsammans med Sala kommuns kommunalråd Anders Wigelsbo och Jennie Hesslöw, vd för Sala Silvergruva. Efter invigningstalen bjuder vi på kaffe och kaka. Andra aktiviteter under eftermiddagen kommer att vara tipspromenader, skattjakt och guidningar i naturreservatet.  

Om Aspenstorp på Länsstyrelsens webbplats.länk till annan webbplats

Faunapassage

På söndag den 8 september klockan 13.00 invigs även den nya faunapassagen vid Östtuna vattenkraftverk söder om Köping. Tack vare att de hinder som funnits där tidigare nu är borttagna och ersatta med en 190 meter lång naturliknande bäck, kan arter som öring, asp och den akut hotade ålen nu vandra upp i Hedströmmen.

Faunapassagen, som är ett samarbete mellan Mälarenergi och EU-projektet LIFE IP Rich Waters, invigs av Niklas Gunnar, vd för Mälarenergi och landshövding Minoo Akhtarzand. Efter själva invigningen finns bland annat möjlighet att lära sig mer om ålens livscykel som i flera århundraden varit helt okänd och som än idag väcker många frågetecken.

Om faunapassager på Life IP Rich Waters webbplats.länk till annan webbplats

Kontakt