Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Västmanländskt företag går till Ullbaggefinal

Ullbaggepriset

Ullbaggepriset

Mälardalens Smådjurskrematorium AB är utsett som en av tre finalister i kategorin Ungas delaktighet i landsbygdsutveckling under Ullbaggegalan i höst. Företaget finns på landsbygden utanför Västerås och har gjort stora investeringar som har lett till nya arbetstillfällen.

Mälardalens Smådjurskrematorium AB har fått bidrag till sina investeringar av Länsstyrelsen Västmanland genom landsbygdsprogrammet. Länsstyrelsen har även nominerat företaget till Ullbaggen. Och Landsbygdsnätverket har nu utsett Mälardalens Smådjurskrematorium till en av finalisterna under Ullbaggegalan i Åre 13 november.

Företaget har utökat verksamheten genom att bygga en ny större lokal. Det har gjort det möjligt att skaffa fler ugnar och att börja samarbeta med fler veterinärer och djurkliniker. Utökningen av verksamheten har också lett till fler anställda. De har idag kunder över hela Mälardalsregionen.

Företaget drivs av Martina Weber och Daniel Jonsson som är 31 respektive 32 år gamla. Affärsidén är att vara det etiska valet när det kommer till djurkremering. De erbjuder också att sprida askan vid en djurminneslund för de som inte själva kan eller vill ta hand om kvarlevorna efter sina djur.

Ullbaggepriset

Ullbaggepriset lyfter fram goda exempel på projekt och företag som har fått finansiering från landsbygdsprogrammet, havs- och fiskeriprogrammet eller programmet för regional och socialfonden inom lokalt ledd utveckling. Det är Landsbygdsnätverket som utser ullbaggevinnarna.

Läs mer om Landsbygdsnätverket och ullbaggarna.
http://www.landsbygdsnatverket.se/pagang/natverkstraffochullbaggegala2019.4.79c4ab5168a4a0beee42d8e.htmllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt