Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Innovationspris till västmanländska företagare

Vinnarna av SKAPA-priset i Västmanland tillsammans med landshövdingen och Västerås Science Parks VD Caroline Drabe.

Vinnarna av SKAPA-priset i Västmanland tillsammans med landshövdingen och Västerås Science Parks VD Caroline Drabe.

Kickbiken helping hand och Operationskollen är vinnare av Skapa-priset i Västmanland.

Motiveringar

Kickbiken helping hand – Vinnare av Skapa-priset

Genom att öka coolhetsfaktorn för barn och ungdomar med funktionshinder, har man med en ny innovation skapat ett praktiskt och flerfunktionellt hjälpmedel. För många barn och ungdomar innebär lösningen nya möjligheter och stor frihet. Då innovatören har tidigare erfarenhet av att kommersialisera idéer ser juryn en stor potential.

Operationskollen – Vinnare av Skapa-priset för unga innovatörer

Genom att skapa trygghet och delaktighet för patienter och dess närstående, har innovatören med nytänkande och modern teknik skapat de bästa förutsättningarna för goda operationsresultat. Lösningen är en användarvänlig tjänst som ger patient och närstående, information och en helhetsbild inför och efter en operation. Tekniken frigör användandet av spetskompetens, vilket ger stora kostnadsbesparingar för samhället.

 

SKAPA-priset är instiftat till minne av uppfinnaren Alfred Nobel. Syftet med priset är att ge stöd åt uppfinnare så att de kan omvandla sina produkter/tjänster till kommersiella möjligheter.

– Sverige har genom åren hållit sig i framkant när det gäller innovation. Stiftelsen SKAPA vill genom att premiera, lyfta fram och belöna nya uppfinningar och innovationer skapa en bättre värld och samtidigt bidra till att Sverige fortsätter med att ligga i framkant och är ett av de mest innovativa länderna i världen säger landshövding Minoo Akhtarzand, tillika ordförande i Stiftelsen SKAPA.


SKAPA-priset delas ut årligen, dels i respektive län och dels på nationell nivå. Nu har priserna i Västmanland delats ut av landshövding Minoo Akhtarzand under en ceremoni på Västerås slott.

 

För mer information

Caroline Drabe
Ordförande, Länsjuryn SKAPA
021-490 02 61
caroline.drabe@vasterassciencepark.se

Kontakt