Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Kronprinsessan Victoria vandrar i Västmanland

Kronprinsessan Victoria Foto: Raphael Stecksén

Kronprinsessan Victoria under en av sina vandringar Foto: Raphael Stecksén

26 april kommer kronprinsessan Victoria till Västmanland för att vandra i landskapet. Det är en del av hennes serie av vandringar genom Sverige.

 - Vi är glada att få ta mot kronprinsessan Victoria precis när våren är som mest spirande. Västmanland är ett Sverige i miniatyr och ett vackert landskap med många bra vandringsleder som går genom flera intressanta naturtyper. Vi tar nu tillsammans med hovet fram ett program som ska passa för kronprinsessans önskemål, säger landshövding Minoo Akhtarzand

Under hösten 2017 inledde kronprinsessan Victoria en serie vandringar genom Sveriges alla landskap. Länsstyrelserna i samspel med det lokala föreningslivet har en viktig roll i att utforma besöken.

Med vandringarna vill kronprinsessan Victoria uppleva olika delar av Sverige under olika årstider och synliggöra den skatt som den svenska naturen är för alla som lever och verkar här. Varje landskap besöks under en dag. Kronprinsessan önskar också att i samband med sin vandring genom Sverige lyfta värdet av friluftsliv och rörelse.

Kontakt