Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

1,2 miljoner kronor till företagsutveckling på landsbygden i länet

Dubbel regnbåge över landskap

Länsstyrelsen har beslutat att Equiaid Veterinär AB och Västerås Trädgårdsservice AB ska få stöd på drygt 600 000 kronor var. Företagen gör investeringar för att bredda sin verksamhet och skapar fler arbetstillfällen. Stödet är en del av landsbygdsprogrammet 2014–2020 i Västmanland.

Inom landsbygdsprogrammet prioriteras investeringar som bidrar till ett dynamiskt näringsliv, entreprenörskap och företagsutveckling.

Equiaid Veterinär AB investerar i en hästklinik i Köping. Företagets möjligheter att ta emot fler patienter är begränsade men med en hästklinik kan företaget erbjuda service och vård till fler kunder och patienter samtidigt som kvaliteten på vården förbättras.

Västerås Trädgårdsservice AB utökar sin befintliga trädgårdsskötsel med en investering i en handelsträdgård i nyetablerade Gäddeholm i Västerås.

– Företagare som vill utöka sina verksamheter på landsbygden står inför stora utmaningar inte minst vad gäller finansiering. Båda företagen är i behov av expansion. En hästklinik i Köping ingår självklart i hästklustret som befinner sig i Västra Mälardalen som är en av Sveriges hästtätaste regioner. En etablering av en handelsträdgård i nyetablerade Gäddeholm bidrar till ökad attraktivitet för boende i området, säger Indi Persson på Länsstyrelsen i Västmanland.

Investeringarna drar igång under 2019 och ska vara klara 2020.

Kontakt